Hem » Dejtingformer

Speeddejting – Snabbt som ögat

28 september 2012

Tanken med Speeddejting är att man ska få träffa många potentiella partners på kort tid. Det finns undersökningar som pekar på att vi bestämmer oss inom bara ett par sekunder om vi är intresserade eller inte. Så det här med Speeddejting kanske inte är så dumt.
Fenomenet speeddejting, eller speed dating, kommer som så mycket annat från USA. Från början var det en rabbi som skapade detta sätt att träffas när han skulle hjälpa unga judiska singlar att träffas. Genom korta möten två och två kunde man ge ett stort antal deltagare möjligheten att träffa var och en som deltog.

Så här fungerar speeddejting

Det finns förstås variationer men oftast börjar eventet med att man registrerar sig. Om detta inte gjorts redan på förhand. Sen får man sitt poängkort och en nummerbricka. Innan själva speeddejtingen så brukar man mingla lite avslappnat.
När själva dejting ska börja sätter man sig på sin numrerade plats. Arrangören ringer i en klocka och det är dags att lära känna den som sitter mitt emot en. Man har oftast runt 3-5 minuter på sig. Sen ringer klockan igen och det är dags för killarna att byta plats genom att flytta ett steg. På sin poänglapp skriver man om man är intresserad eller inte. Och eventuellt någon kommentar.
Om det är många deltagare brukar man göra ett par pauser så man ska hinna pudra näsan lite och kanske förse sig med en förfriskning. Sen fortsätter man ett tag till.
Först efter eventet får man reda på om man matchat med någon. Om båda har kryssat i att man är intresserad av en träff och vidare kontakt så förmedlar arrangören kontaktuppgifter.
Speeddejting har funnit i Sverige rätt länge nu och många arrangörer har kommit och gått. Problemet med speeddejting här hemma i Sverige är just kontinuiteten. För att det ska fungera riktigt bra behöver man en ganska stort medlemmar i olika ålderskategorier. Annars är risken stor att det inte dyker upp någon eller alldeles för få till speeddejting-träffen och den får ställas in.

När det fungerar kan det vara ett riktigt bra sätt att träffas på. Som vi skev inledningsvis så behöver man inte så lång tid på sig för att bestämma om man är intresserad. Att avgöra om man passar ihop kan dock ta lite längre tid men det får man ta reda på under första dejten.

Speedd8.se – Hitta kärleken på 3 minuter

Just nu arrangerar Speedd8 träffar i Stockholm och Uppsala men företaget är på tillväxt så det är nog inte omöjligt att det dyker upp fler orter.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading...

Inga kommentarer tillåts.

ABSZ