Hem » Nätkunskap, Säker dejting

Nigeriabrev – Så skyddar du dig!

20 juli 2010

Har du fått e-post från en okänd prins eller en son till en före detta president i Afrika?
Ja då är chansen stor att du har fått ett sk. Nigeria brev. Breven varieras i utformningen men grunden är alltid den samma. Du får ett fantastiskt erbjudande om att tjäna 25% (eller något i den stilen) i provision om du bara upplåter ditt bankkonto för en överföring. Problemet är ju förstås att det här bara är en enkel bluff. Men varför fortsätter dessa brev att strömma ut? Ja tydligen är det alltid någon som är oförståndig nog att gå med på upplägget. Men du kan skydda dig!

Som vi inledde så varieras dessa brev så det kanske inte är helt uppenbart vid första anblicken att det är frågan om ett Nigeria brev. Men det spelar inte så stor roll om det är Nigera brev eller något annat brev. För du ska aldrig svara på ett brev där man ber om att få låna ditt bankkonto. Det är ju som att låna ut sin plånbok till en okänd man på gatan.

Tyvärr är det inte helt enkelt att slippa dessa brev.
Det är inte alltid de sk. SPAM filterna känner igen dessa brev så förr eller senare dyker dessa brev upp i din e-post. Men du kan lika gärna få ett sådant här brev i något internt meddelande system på en dejtingsajt också så håll ögonen öppna.

Det viktiga är att inte svara på dessa brev.
Inte ens för att be om att inte få fler, för gör du det vet dom att du finns och läser dina mail. Det ger dom en ännu större anledning att skicka fler brev.

Slutligen, får du ett erbjudande om att tjäna pengar från någon okänd per e-post så släng det direkt. Direkt till papperskorgen utan att passera GÅ!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Inga kommentarer tillåts.

ABSZ