Hem » Dejting på nätet

Kärleksdirektörens tips för en populär profil

19 juli 2010

Att dejta på nätet innebär bland annat att lägga upp en riktigt bra profil om sig själv, vilket inte alltid är det allra lättaste. Här reder vi ut vad man ska tänka på när det är dags att ta steget ut på nätet:

Undvik klyschor och var noggrann
Det bästa sättet är ofta det enkla. Skriv som du talar och undvik klyschor. Läs profilen högt för dig själv för att höra efter om det verkligen låter som du. Tala gärna om vad du är intresserad av och vad du vill med livet men glöm inte att även tala om varför. Det kan ge en djupare insikt för den som läser profilen. Det finns två riktiga no-nos när man skriver en profil enligt våra medlemmar och det ena är stavfel och slarvfel. Använd dig av stavningskontrollen. Det andra är att skriva om sina ex. Gör inte det.

Ett bra foto
Du behöver inte ha ett professionellt modellfoto. Däremot ska du tänka på att lägga upp ett foto där du är naturlig och avslappnad. Låt en vän ta en bild och skämta med dig under tiden. Ju fler bilder man tar, desto större är chansen att någon av dem blir riktigt bra. Sedan är det aldrig fel att le. Omelett, helt enkelt.

Sökkriterierna
Tänk på att varje sak du anger i dina sökkriterier i din profil är vad andra kommer att söka på. Och att du kan hamna i helt fel sökresultat om du inte är noggrann med det. Det är till och med ganska vanligt att man väljer fel kön i sina sökkriterier, och det är ju lite synd.

Humor
Alla kan inte vara Robert Gustafsson. Men humor behöver inte bara handla om rappa repliker eller en profil som gör att man skrattar sig igenom den från början till slut. Visa däremot att du har glimten i ögat. En slutknorr eller bevis på självdistans går alltid hem. Och försök inte alltför mycket. Om det inte kommer naturligt så kommer den som läser det att märka det.

Lite mer foto
Tänk på att det är DU som är huvudpersonen. Undvik bilder med andra människor på som kan förvirra. Och tänk på att använda ett foto som är du när du är ditt bästa men som fortfarande är du och inte en variant som ingen skulle känna igen i verkligheten. Det är alltid bra att sätta förväntningarna rätt.

Användarnamnet
Det namn man väljer att lägga sin profil under signalerar mycket om en själv. Välj ett namn som känns som du och var fantasifull men tänk samtidigt på att vissa ord kan associeras i vissa banor. Testa gärna användarnamnet på en vän. Och tänk på att Anders1973 inte tyder på stor kreativitet direkt.

Det är viktigt att tänka på att profilen är som en annons för sig själv som ska attrahera just den sorts människor man är intresserad av. Använd gärna några enkla kontrollfrågor; framstår jag som den jag själv tycker att jag är, har jag fått fram vad som är unikt med just mig? Ett bra tips är låta en kompis kontrolläsa och komma med kommentarer. Ofta är man mycket bättre än man själv vill låta påskina!

Källa: match.com

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Inga kommentarer tillåts.

ABSZ