Hem » Att träffas IRL

Första dejten

15 september 2012

Äntligen har det blivit dags att träffas och gå på första dejten. Ni började skicka meddelanden på er dejtingsajt för några veckor sedan. Redan från början kände ni att det kändes så rätt. Ganska snart bytte ni telefonnummer med varandra. Första gången pratade i timmar. De kändes som allt föll på plats.
Dagen efter plingade det till i luren. Ett litet flirt-SMS från H! När du läste det pirrade det till i kroppen och så snart du stängt ner det och lagt telefonen i fickan så tog du upp det igen. Bara för att läsa det en gång till. Ni pratar redan samma kväll och så fortsätter det en tid. Till sist tar ni mod till er och frågar om det inte är dags för första dejten.

Inför första dejten

Även om det känns riktigt bra och inga varningsklockor ringt kan man inte understryka hur viktigt det är att vara lite förberedd. Lämna gärna dejtens telefonnummer till någon nära vän och berätta att du tänker gå. Be din vän ringa upp dig under dejten. Det här är den klassiska livlinan. Skulle något vara fel så har du någon att prata med och kanske fly till. Om allt är lugnt så tackar du vännen för samtalet och lovar ringa denne efter dejten.
Om du inte har någon vän som du vill anförtro dig. Kan du lämna en lapp med plats, namn och telefonummer hemma. Skulle det vara så att det som inte får hända händer så vet folk vart du varit och med vem.
Bestäm att ni träffas på en offentlig plats. I sitt eget hem kan man känna sig trängd och det kan vara svårt att avsluta dejten om det skulle kännas helt fel.
Innan första dejten kan det också vara bra att fundera på vad ni ska göra under dejten och vad ni ska prata om. Inget är så jobbigt som att vara på en dejt och känna att det fullständigt låser sig.

Att göra på första dejten

Det här beror naturligtvis på vad man själv gillar. Men det finns några saker som man absolut ska undvika. Bio till exempel, genom att sitta i ett mörkt rum lär man inte känna varandra. Dessutom kan det vara svårt att få igång snacket efter så lång tystnad. Kolla upp aktiviteten, har dom öppet. Ha en reservplan om det skulle vara fullt eller liknande.

Här är några förslag på aktiviteter:

 • Promenad
  Ni får möjlighet att prata ostört och man behöver inte fästa blicken på varandra hela tiden
 • Gå på museum eller en utställning
  Här kan man också ofta gå runt ostört och småprata samtidigt som man har en hel del att titta på.
 • Fika
  Gå gärna på ett lugnt ställe där ni kan sitta ostört.
 • Bowling, billjard och liknande
  Det här kan vara ett bra sätt att få något gemensamt att göra. Spelet tillåter konversation och man kan hjälpa varandra om den ena skulle känna sig lite sämre.

Fler aktiviteter hittar du här http://www.dategate.se/valja-en-passande-dejtingaktivitet

Vad ska man prata om på första dejten

Ni har ju redan pratat en hel del via meddelanden och på telefon. Utgå ifrån era intressen. Försök att fråga mycket. Det visar att du är intresserad. Speciellt när du ställer följdfrågor. Var genuint intresserad.
Det finns naturligtvis några saker som man inte ska göra. Prata inte om dina ex. Prata inte för mycket om dig själv. Om din dejt frågar om något så svarar du och avslutar med en motfråga. Vad tycker du om det här vi pratat om?
Även här kan det vara bra att ha några reservplaner om det skulle bli tunghäfta. Gör en lista på vad din dejt har sagt att han eller hon gillar. Fundera ut några frågor runt detta.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Inga kommentarer tillåts.

ABSZ