Hem » Arkiv

Artiklar i Säker dejting kategorin

Okategoriserade, Säker dejting »

[13 Sep 2012 ]

Trött på alla mail från dejtingsajten du var medlem på för många år sedan? Det kan vara duktigt irriterande att få mail från en dejtingsajt som man för länge sedan lämnat. Tyvärr kan det vara lite halvstruligt att blockera mailen från din dejtingsajt. Så länge ditt konto finns kvar på sajten skickar de flesta dejtingsajter ut nya erbjudanden. Vissa oftare än andra. Men även om du har raderat konto kan du fortsatt få mail.
Om du har ditt konto kvar kan det första steget vara att logga in på sajten och …

Dejtingtips, Säker dejting »

[6 Sep 2012 ]

Brukar du slarva med kondom? Ja då är du inte ensam, närmare 50% hoppar över kondomen med en ny sexpartner. Men är det värt risken? Och varför slarvar man egentligen?
– Det finns många anledningar till att man väljer att inte använda kondom. Ett jättevanligt skäl är att man är kär i personen man har sex med eller hoppas på att det ska bli något. Man ser på sexet som en intim handling och skippar skydd, säger Pelle Ullholm, sexualupplysare på RFSU
Riskerna är uppenbara. Listan över könssjukdomar är lång och flera …

Dejting på nätet, Säker dejting »

[27 Aug 2012 ]

Allt fler sajter använder Facebooks inloggningssystem för att hantera inloggningar. Det är inte bara dejtingsajter som använder detta. Men just när det kommer till nätdejting så kanske man inte vill skylta med att man är aktiv på en viss dejtingsajt. Visserligen har nätdejting blivit socialt accepterat men det kan finnas andra anledningar till att man inte vill skylta med sitt medlemskap.
Tanken med en gemensam inloggning är naturligtvis bra. Ett konto vart man än ska logga in. Eller i alla fall en hel del mindre konton att hålla reda på.
Man behöver …

Säker dejting »

[18 Jan 2011 ]

I takt med att men blir medlem på alltfler sajter. Både nätdejtingsajter och andra sajter så ökar risken för att dina inloggningsuppgifter hamnar i orätta händer. Dagens artikel om säker nätdejting kommer därför att handla om hur du kan göra för att minimera riskerna.
Ett starkt lösenord är grunden till bra säkerhet.
Genom att kombinera stora och små bokstäver samt siffror gör man det svårare för obehöriga att klura ut ditt lösenord. Att använda specialtecken är ytterligare ett sätt att höja säkerheten. Har du ett lösenord på runt 8 tecken med både …

Dejtinghjälp, Säker dejting »

[29 Nov 2010 ]

De flesta dejtingsajter lockar med gratis dejting. Oftast är det registreringen som är gratis. Men hos en del nätdejtingsajter kan man till och med använda en dela av sajtens funktioner. Visserligen begränsat men det går ändå påbörja en kontakt. På de allra flesta nätdejtingsajter krävs ett betalmedlemskap för att kunna dejta och använda sajtens alla funktioner.
När man betalar för sitt medlemskap är det klokt att läsa det finstilta. Väldigt ofta förbinder man sig till en prenumeration. Den här prenumerationen förlängs automatiskt och måste sägas upp manuellt.
Säg att du har valt …

Nätkunskap, Säker dejting »

[20 Jul 2010 ]

Har du fått e-post från en okänd prins eller en son till en före detta president i Afrika?
Ja då är chansen stor att du har fått ett sk. Nigeria brev. Breven varieras i utformningen men grunden är alltid den samma. Du får ett fantastiskt erbjudande om att tjäna 25% (eller något i den stilen) i provision om du bara upplåter ditt bankkonto för en överföring. Problemet är ju förstås att det här bara är en enkel bluff. Men varför fortsätter dessa brev att strömma ut? Ja tydligen är det alltid …

Nätkunskap, Säker dejting »

[20 Jul 2010 ]

Du får inte prata med främmande sa din mamma till dig när du var liten. Men vem pratar du och din dator med på Internet? Internet och i synnerhet nätdejting handlar om kommunikation. I ärlighetens namn så har man ju ingen aning om vem man kommunicerar med. Därför måste du skydda dig.
När du har sex med en ny eller tillfällig partner använder du förhoppningsvis kondom. Kondomer ger som bekant det bästa skyddet men att trä på en på datorn blir lite besvärligt. Så vad ska du göra?
Installera och håll virusskyddet …

Säker dejting »

[20 Jul 2010 ]

Dejting på Internet är både roligt och givande. Du får hela tiden kontakt med nya människor. Tyvärr finns det en del mindre roliga människor också. Med lite sunt bondförnuft kan du uppnå säker dejting på Internet.
Tänk på att aldrig ge ut uppgifter om dig själv som kan användas för att söka upp dig.

Telefonnummer kan lätt slås upp på eniro.se. så att man får fram hemadress och andra telefonnummer du har t.ex. mobiltelefon och arbetsnummer.
Din riktiga e-postadress som ofta är uppbyggd med för och efternamn.
Uppgifter …

ABSZ