Hem » Arkiv

Artiklar i Dejtingformer kategorin

Dejtingformer »

[28 Sep 2012 ]

Tanken med Speeddejting är att man ska få träffa många potentiella partners på kort tid. Det finns undersökningar som pekar på att vi bestämmer oss inom bara ett par sekunder om vi är intresserade eller inte. Så det här med Speeddejting kanske inte är så dumt.
Fenomenet speeddejting, eller speed dating, kommer som så mycket annat från USA. Från början var det en rabbi som skapade detta sätt att träffas när han skulle hjälpa unga judiska singlar att träffas. Genom korta möten två och två kunde man ge ett stort antal …

Dejtingformer »

[16 Sep 2012 ]

Mobil dejting är här. Nästan!
Nu kan du med din mobiltelefon gå in på din dejtingsajt vart du än är. Det är bara att ta upp telefonen och starta dejtingappen så kan du hålla kontakten med dina flirtar medan du väntar på bussen.
Ja du har även tidigare kunnat surfa in på den vanliga sidan också med mobilens webbläsare. Problemet är att den vanliga webbsidan inte riktigt får plats på mobilens skärm. Det har inte heller varit säkert att alla funktioner fungerar. Så kallad Flash i Iphone fungerar så där som bekant. …

Dejtingformer »

[15 Sep 2012 ]

Låt oss titta i backspegeln en så där 20-30 år. Hur har dejting utvecklats genom tiderna. Ja till en början hette det nog inte ens dejting. Ordet dejting är en försvenskning av engelskans date och dating. Det som kommer närmast dagens internetdejting lär vara kontaktannonser. I tidningen kunde man läsa fyndigt formulerade korta radannonser. På bara ett fåtalord fick man försöka presentera sig. Varje bokstav kostade och kontaktannonserna var kanske inte tidningens mest prioriterade avdelning. När man väl fått kontakt genom brev förmedlade av tidningens redaktion så var det dags …

Dejtingformer »

[12 Sep 2012 ]

I takt med att allt fler använder sina smartphones till mer än att ringa så ökar intresset för dejtingappar. Flera av de stora dejtingsajterna har redan tagit fram appar till både Iphone och Android. Flera av apparna håller dock ganska låg klass och buggarna är inte helt ovanliga. Men detta lär med tiden bli bättre. Ofta kan man surfa in på dejtingsajten via webbläsaren också så apparna är inte helt nödvändiga alla gånger.
Här följer en liten sammanställning över de största dejtingsajterna appstatus.

Dejtingformer, Dejtingtips »

[2 Sep 2012 ]

När DateGate startade 2004 var det fortfarande tabu att dejta på nätet. Trots att nätdejtingsajterna hade funnit i ca 5 år vid det laget ansågs det att det mest vara perverterade nördar som höll på med nätdejting. I DN hittade vi en intressant tillbakablick från de renoldade kontaktannonsernas tid till de sexförslag man kan råka ut för när man spelar Wordfeud.
Kommer du ihåg den gamla goda tiden? Raggets historia: Från kontaktannonsen till Wordfeud

Dejtingformer »

[20 Jul 2010 ]

Speeddejting är ett roligt och okomplicerat sätt att träffa nya människor på. Tillhör du dom som inte riktigt lyckas med Internetdejting eller kanske är du en av dom som tror på kärlek vid första ögonkastet. Då kanske Speeddejting kan vara något för dig.
I våra stressade liv har vi väldigt lite tid. Just detta faktum att allt ska gå fort är nog en av anledningarna till att dejtingformen blivit så populärt. Tanken med Speeddejting är att du på kort tid ska få träffa många …

Dejtingformer »

[20 Jul 2010 ]

Vårsolen skiner ute och du sitter inne och letar efter en dejt på nätets olika dejtingsajter. Men du behöver inte gå över ån efter vattnet. Ta hjälp av en kompis och be dom fixa en blind-date med någon dom tycker du skulle passa ihop med. Kompisen ska naturligtvis inte säga att du har bett honom eller henne att ragga åt dig, det blir din och din kompis hemlighet.
Om du tycker det är jobbigt att ringa upp be då din kompis att fixa så att …

Dejtingformer »

[20 Jul 2010 ]

Fler och fler dejtingsajter erbjuder så kallade singelaktiviteter, olika dejtingaktiviteter för singlar. Det här är ett perfekt sätt att på ett okomplicerat sätt knyta nya kontakter. Till skillnad från en IRL dejting på tumanhand så slipper man stressa upp sig över vad man ska hitta på om det inte alls stämmer. På en singelaktivitet så är aktiviteten huvudmålet och sen ger det sig självt vilka som passar ihop.
Listan på aktiviteter kan göras lång. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Bland de klassiska …

ABSZ