Dejtingsajter »

[30 Nov 2012 ]

De flesta dejtingsajter erbjuder gratis registrering men det är ju inte samma sak som gratis dejting. För att kunna kommunicera krävs nästan alltid att man ska betala för medlemskap. Men du kan faktiskt prova dejtingsajter helt gratis eller i alla fall till ett mycket rabatterat pris. Tricket är att inte vara för het på gröten. Är du lite kall så kommer dejtingsajterna försöka locka dig till medlemskap.
Börja med att välja ut ett antal dejtingsajter som du är intresserad av. Ta några av de största. Det är där du har bäst chans att träffa kärleken och det är ju det som är målet. Eller hur?

När du valt dejtingsajter registrerar du dig som vanligt. Fyll i alla uppgifter och fyll i hela profilen. Ladda upp bild och hela baletten.
Men istället för att betala för ett medlemskap direkt avvaktar du. Inom några dagar bör du ha dom första erbjudandena. Ofta börjar dejtingsajten med ett starterbjudande och om du inte nappar på det heller kommer du förmodligen få ett ännu bättre erbjudande.
Vi har provat detta och en rabatt på upp till 50% är inte ovanligt. Vissa dejtingsajter erbjuder mer än så, både 70% och 80%. På vissa sajter har vi även fått gratis dejting under en period.
Kolla dejtingsajterna under Populära dejtingsajter och börja med dessa.

Det viktiga när man utnyttjar dessa erbjudanden är att läsa villkoren. Läs noga! I de flesta fallen övergår proverbjudandet i ett ordinarie medlemskap med de villkor som gäller för det med uppsägningstider och så vidare. Kolla redan innan hur du säger upp medlemskapet i fall du inte är nöjd. Var noga med att ha koll på när provmedlemskapet måste säga upp för att inte övergå i ett vanligt medlemskap.

När man har koll på villkoren så kan man riskfritt prova på gratis dejting på de största dejtingsajterna.

Dejtinghjälp, Dejtingtips »

[27 Nov 2012 ]

Att lägga upp bilder på sig själv ger fler besökare så är det bara. Men man ska också fundera på vilka bilder man lägger upp och vad dom säger om dig.

Vi börjar med din egen profilbild. Först och främst så kan profilbilden både stjälpa och hjälpa. Men om man funderar på det är profilbild ändå att föredra. Det är ju bättre att visa vem man är direkt. Istället för att bygga upp en fantasibild hos den andra som garanterat kommer att spricka.
Dejting på nätet är ytligt! Så är det bara! Det gäller alltså göra det bästa av situationen utan att plocka fram bilder på sig själv när man var både 20år yngre och 20kg lättare. Här kan man ta hjälp av en kompis att välja ut bilder. En bild som du själv ratar kanske är bättre än du tror.
Prova lite olika bilder. Välj gärna en bild som är spontan och där du skrattar hjärtligt. Skratt smittar och får människor att må bra vilket är till din fördel. Välj ut några bilder, en som du ska ha som profilbild och några som kompletterar. De kompletterande bilderna kan vara semesterbilder eller när du gör något som du gillar. Om du gillar att segla så lägg en bild när du sitter i sittbrunnen och styr. Den där bilden när du står med stövlar och ryggsäck i skogen och som du bara gjort en gång hoppar du över. Om du nu inte vill stå där igen. En del lägger också upp söta bilder på allt möjligt men fundera på hur det bidrar till din profil.

Om vi nu tittar på andras bilder. Precis som du blir bedömd utifrån din bild så kommer du att välja utifrån andras bilder. Naturligtvis väljer man de som man attraheras av. Konstigt vore det annars. Men man kan ha i bakhuvudet att man inte ska vara för kritisk. Hur en person ser ut i verkligheten kan skilja sig ganska mycket från hur man verkligen är. På gott och ont. Men om man bara väljer det som ligger på fingerskalan är risken att det inte blir så många och man förblir singel.
Ta dig tid att läsa profilen. Den kan komplettera och helt plötsligt så är en dejt aktuell.
Våga dejta! Om inte annat så ger det bra övning och man behöver inte vara lika nervös som när man dejtar den där personen på fingerskalan.

Dejtingformer »

[28 Sep 2012 ]

Tanken med Speeddejting är att man ska få träffa många potentiella partners på kort tid. Det finns undersökningar som pekar på att vi bestämmer oss inom bara ett par sekunder om vi är intresserade eller inte. Så det här med Speeddejting kanske inte är så dumt.
Fenomenet speeddejting, eller speed dating, kommer som så mycket annat från USA. Från början var det en rabbi som skapade detta sätt att träffas när han skulle hjälpa unga judiska singlar att träffas. Genom korta möten två och två kunde man ge ett stort antal deltagare möjligheten att träffa var och en som deltog.

Så här fungerar speeddejting

Det finns förstås variationer men oftast börjar eventet med att man registrerar sig. Om detta inte gjorts redan på förhand. Sen får man sitt poängkort och en nummerbricka. Innan själva speeddejtingen så brukar man mingla lite avslappnat.
När själva dejting ska börja sätter man sig på sin numrerade plats. Arrangören ringer i en klocka och det är dags att lära känna den som sitter mitt emot en. Man har oftast runt 3-5 minuter på sig. Sen ringer klockan igen och det är dags för killarna att byta plats genom att flytta ett steg. På sin poänglapp skriver man om man är intresserad eller inte. Och eventuellt någon kommentar.
Om det är många deltagare brukar man göra ett par pauser så man ska hinna pudra näsan lite och kanske förse sig med en förfriskning. Sen fortsätter man ett tag till.
Först efter eventet får man reda på om man matchat med någon. Om båda har kryssat i att man är intresserad av en träff och vidare kontakt så förmedlar arrangören kontaktuppgifter.
Speeddejting har funnit i Sverige rätt länge nu och många arrangörer har kommit och gått. Problemet med speeddejting här hemma i Sverige är just kontinuiteten. För att det ska fungera riktigt bra behöver man en ganska stort medlemmar i olika ålderskategorier. Annars är risken stor att det inte dyker upp någon eller alldeles för få till speeddejting-träffen och den får ställas in.

När det fungerar kan det vara ett riktigt bra sätt att träffas på. Som vi skev inledningsvis så behöver man inte så lång tid på sig för att bestämma om man är intresserad. Att avgöra om man passar ihop kan dock ta lite längre tid men det får man ta reda på under första dejten.

Speedd8.se – Hitta kärleken på 3 minuter

Just nu arrangerar Speedd8 träffar i Stockholm och Uppsala men företaget är på tillväxt så det är nog inte omöjligt att det dyker upp fler orter.

Uppvaktning »

[21 Sep 2012 ]

Ska man vara romantisk så är blommor svårslaget. En stor bukett rosor är väl den klassiska sinnebilden av uppvakning. Men du kan sätta en extra knorr på denna uppvakning. Istället för att ge blommorna själv kan man skicka dom med ett bud till din flörts arbetsplats. Det kommer att göra henne glad och hon kommer att få många avundsjuka blickar ifrån sina kollegor. Vi skriver henne för den här överraskningen funkar bäst för henne även om en kille också kan uppskatta blommor. Naturligtvis ser du till att skicka med ett kort med en lite kärlekshälsning på.

Många blombutiker erbjuder också extra tillbehör som en liten chokladask. Det är kanske inte nödvändigt men om du vet med dig att mottagaren är en godisråtta så kanske det kan var en extra knorr på det hela.

Alla blomsterhandlare har budservice. De enda du behöver är en namn, adress och telefonnummer hos mottagaren i fall det skulle vara någon låst port. Resten fixar blombutiken.
Hinner du inte gå ner till den lokala floristen så kan du beställa dina blommor på nätet. Euroflorist är en trygg e-handlare med samarbetspartner utspridda över stora delar av landet.

Vilka blommor ska man välja?

Röda rosor är alltid romantiskt. Det är ett säkert kort! Ju fler ju bättre men det är ju förstås din egen plånbok som sätter gränsen. Det finns gamla traditioner som säger att man inte ska ge gult för det symboliserar svek. Hur det är med det ska vi låta vara osagt men det kan vara att tänka på om den du tänker ge blommor till håller koll på sådant.

Euroflorist har ett stort utbud av romantiska blommor. Till Euroflorist >>

Överraskningar »

[20 Sep 2012 ]

Det här med presenter är en klassiker. Vem blir inte glad av en oväntad och spontan present? Som vi varit inne på så behöver inte en present vara så märkvärdig. Det är tanken bakom som räknas. Självklart är det bra att hitta en present som passar. Men det är inte det viktigaste. Något som däremot är viktig det är omslaget. Det ska vara fint med band och rosett! Att stoppa presenten i en presentpåse är för enkelt.

Något som nästan alltid går hem är olika söta nallar. Hos Bluebox hittar man ett stort utbud av nallar. Flera av nallarna vi hittar här är så kallade vetenallar som man kan värma i mikron. Prefekt för den som brukar frysa och när du själv inte kan vara på plats för att värma. Det här måste ju vara en perfekt present om du ska iväg ett ta och din kärlek inte kan följa med.

Kika på Bluebox nallar

Nätkunskap »

[19 Sep 2012 ]

I dagens Aftonbladet kan man läsa att det idag är 30 år sedan smileyn uppfanns. Scott Fahlman, heter mannen bakom. På den tiden professor vid det amerikanska universitetet Carnegie Mellon. Han förslog för sina kollegor att man kunde använda en smiley, :-), för att markera skämt i text. Lite senare kom han på att man kunde vända på parantesen för att markera ledsen gubbe.
Detta påfund har verkligen kommit till användning. För det kan verkligen vara svårt att se ironi och skämt i en text när man inte känner personen bakom texten. Från de ursprungliga två kombinationer som Scott förslog har det fötts en uppsjö nya kombinationer.

Vi får väl säga Grattis Smileyn!

I vår artikel Smileys, uttrycksikoner kan du läsa mer om dessa tecken.

Orginalartikeln i Aftonbladet

ABSZ